HJÆLP Ě IN ENGLISH

Klassisk arkŠologisk billedsamling

Bevinget mand (Ikaros?) - ©

Copyright

Søgemaskine:

© 2005 IT Afdelingen

Indhold/tekst:

© Afd. for Klassisk Arkæologi

Billeder:

Se ophavsret på hvert enkelt billede

Fagansvarlig

Jakob Munk Højte.

Om databasen

Denne on-line database med billedmateriale med relevans for antikfagene i Danmark er resultatet af et samarbejde mellem to afdelinger ved Det Humanistiske Fakultet, Aarhus Universitet, IT Afdelingen og Afdeling for Klassisk Arkæologi.

Databasen er sammensat af indscannede billeder fra to lysbilledsamlinger:

  1. Lysbilledsamlingen ved Afdeling for Klassisk Arkæologi - ca. 15.000 originaloptagelser fra lokaliteter i hele Middelhavsområdet samt 10.000 optagelser fra alle væsentlige museer i Europa og Nordamerika. Samlingen indeholder billeder inden for alle kategorier, men hovedvægten ligger på topografi og romersk skulptur.
  2. Jakob Munk Højtes lysbilledsamling - ca. 16.000 originaloptagelser fra omkring 500 lokaliteter og museer, overvejende i det østmediterrane område. Særlige satsningsområder er epigrafik og portrætter, men man kan være heldig at finde lidt af hvert.

Databasen er offentligt tilgængelig, og søgning i den står enhver frit, men genanvendelse af indhold må ikke forekomme uden forudgående aftale med ophavsretshaveren.

Vær opmærksom på, at kvaliteten af billederne, som de fremstår på skærmen, ikke nødvendigvis svarer til kvaliteten af optagelsen. Mange billeder er affotograferet digitalt, hvilket ofte medfører et betydeligt kvalitetstab. Udlån af billeder varetages af den fagansvarlige.

Revideret 14.05.2007

© Henvendelser til webredaktøren